BaseCamp Garmin

Garmin BaseCamp is een gratis programma voor het maken van routes en verkennen van terreinen. Voorheen ook bekend als MapSource, maar deze wordt niet meer ondersteund door Garmin. BaseCamp is te gebruiken op Windows en Apple Mac. Kortgezegd maak je met BaseCamp eigen kaarten en routes.

Garmin BaseCamp installeren

Route maken met BaseCamp

Na het downloaden en installeren van BaseCamp beginnen we met het maken van een route. Stel je maakt verschillende routes voor diverse activiteiten als rijden, fietsen of wandelen. Dan wil je alles snel terug kunnen vinden. Begin daarom eerst met het maken van een map en lijst. Voordeel hiervan is dat je alle routes netjes kunt ordenen en catalogiseren. Voor het maken van een nieuwe lijst klik je op Bestand > Nieuw > Lijst.

Een route maken kan op verschillende manieren: op basis adres (vertrek- en aankomstadres), waypoints en eigen keuze. Voordat je begint kies je eerst een activiteitsprofiel bijvoorbeeld met de auto of fietsen. Na het maken van een route kun je het versturen naar een Garmin toestel. Garmin Express biedt de optie om kaarten op computers te installeren voor gebruik met Garmin Basecamp.

Garmin BaseCamp route maken

BaseCamp herkent Garmin niet
Wordt je Garmin toestel om één of andere reden niet herkent door BaseCamp of de computer? Probeer de volgende punten.

 • Installeer de nieuwste versie van BaseCamp.
 • Sluit het toestel aan op een andere USB-poort of probeer een andere computer.
 • Gebruik altijd de originele USB kabel.
 • Heb je onlangs een update geïnstalleerd voor je computer? Kijk of je deze kan verwijderen en later opnieuw kan downloaden.

Downloaden
Om de nieuwste versie van Basecamp te gebruiken moet je aan een aantal vereisten voldoen. Gebruik je Windows dan heb je minimaal Windows 7 met SP1 of hoger nodig. Heb je een Apple Mac computer, minimaal OS 10.13 of hoger. Download Basecamp Garmin gratis voor Windows en Mac.

 • https://www.garmin.com/nl-NL/software/basecamp/
  1. FAQ
   1. Wat is BaseCamp Garmin?
   Garmin BaseCamp is een programma waarmee gebruikers routes, reizen en waypoints kunnen plannen op de computer voor Windows en Mac.

   2. Welke functies heeft BaseCamp?
   BaseCamp heeft de volgende functies: tochten maken, terrein verkennen, topografische kaarten, Birds-Eye satellietbeelden en route afspelen (simulatie).

   3. Wat betekent Waypoints?
   Waypoints zijn punten op de kaart die je zelf markeert. Bijvoorbeeld opgeslagen locaties of plekken die je graag wilt onthouden.

   4. Waar kan ik BaseCamp Garmin downloaden?
   Download BaseCamp Garmin via de website van Garmin voor Windows of Mac.

   Heb je vragen over BaseCamp Garmin? Laat hieronder een reactie achter.

   Zie ook: Garmin Express

   UpdateNavigatie
   Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)