Tesla routeplanner

Ga je in de zomer op vakantie? En wil je beschikken over voldoende accu? Gebruik de Tesla routeplanner. Met de Tesla routeplanner maak je met behulp van Google Maps een route langs de Superchargers om bij je bestemming te komen. De route, oplaadtijd het aantal kilometers worden berekend op basis van de Tesla model en de batterij. Hierbij wordt rekening gehouden met het weer en rijstijl.

Hoe werkt de Tesla routeplanner?

Bezoek de website van Tesla op: https://www.tesla.com/nl_NL/trips. Kies het model van je auto, vul een locatie en bestemming in en klik op ‘Route ophalen’. Bij elke oplaadpunt wordt het aantal beschikbare Superchargers weergegeven.

Alternatieve routeplanners
Er zijn een aantal alternatieven voor de Tesla Routeplanner. Een bekende website en app is de A Better Routeplanner. Deze werkt ongeveer hetzelfde waarbij je de voortuig selecteert, begin- en eindpunt. Voordeel van ABRP is dat je het kunt gebruiken in je Tesla browser. Een andere handige app voor de elektrische rijder is Chargemap. Het is een community app waarbij andere gebruikers foto’s en reviews plaatsen over de laadpunten. Ook Google Maps toont laadpunten in de buurt. Met Google Maps zoek je naar geschikte oplaadpunten voor je elektrische auto.