Tesla routeplanner

Ga je in de zomer op vakantie? En wil je beschikken over voldoende accu? Gebruik de Tesla routeplanner. Met de Tesla routeplanner maak je met behulp van Google Maps een route langs de Superchargers om bij je bestemming te komen. De route, oplaadtijd het aantal kilometers worden berekend op basis van de Tesla model en de batterij. Hierbij wordt rekening gehouden met het weer en rijstijl.

Hoe werkt de Tesla routeplanner?

Bezoek de website van Tesla op: https://www.tesla.com/nl_NL/trips. Kies het model van je auto, vul een locatie en bestemming in en klik op ‘Route ophalen’. Bij elke oplaadpunt wordt het aantal beschikbare Superchargers weergegeven.

Tesla Destination Charger

Wellicht ben je bekend met de Superchargers van Tesla, maar daarnaast heb je ook het Destination Charger netwerk. De Destination Charger is minder krachtig, waardoor je voertuig minder snellaad dan met de Supercharger. Je vindt deze Destination Chargers vaak bij hotels, restaurants en openbare parkeergarages. Meer over de Destination Chargers van Tesla vind je op: https://www.tesla.com/en_eu/destination-charging.

Tesla Supercharger map

Zoek met de Tesla routeplanner naar beschikbare Superchargers bij jou in de buurt. Met de Tesla Supercharger kan je opladen tot maximaal oplaadsnelheid van 250 kW. In slechts vijftien minuten kun je opladen voor een bereik van 275 kilometer. De Tesla Superchargers vind je langs de belangrijkste snelwegen. Bekijk de overzicht met de Superchargers in Nederland op: https://www.tesla.com/nl_NL/findus/list/superchargers/Netherlands.

Alternatieve routeplanners voor de elektrische rijder
Er zijn een aantal alternatieven voor de Tesla Routeplanner. Een bekende website en app is de A Better Routeplanner. Deze werkt ongeveer hetzelfde waarbij je het voertuig selecteert, begin- en eindpunt. Voordeel van ABRP is dat je het kunt gebruiken in je Tesla browser. Een andere handige app voor de elektrische rijder is Chargemap. Het is een community app waarbij andere gebruikers foto’s en reviews plaatsen over de laadpunten. Ook Google Maps toont laadpunten in de buurt.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *