Google Maps

Google Maps een applicatie waar je routes kunt plannen en plaatsen ontdekken met Street View. Installeer de app op je smartphone om te navigeren naar je bestemming. Door de jaren heen is Google Maps steeds verder uitgebreid met handige functies. Met informatie over plaatsen, reviews en openingstijden van bedrijven. Google Maps is niet alleen een routeplanner. Met Maps bekijk je gedetailleerde satellietfoto’s, bereken je de afstand tussen twee punten en zoek je plaatsen met gps-coördinaten.

Google routeplanner

Een route maken met Google Maps kan voor auto, fiets, openbaar voer (bus en trein) of als je gaat lopen. Kies een vertrekpunt en bestemming om een route te maken. De snelste route wordt blauw gemarkeerd. Eventuele alternatieve routes worden in het grijs weergegeven.

Google Maps route maken

Route plannen
Bij het openen van Google Maps verschijnt linksboven een zoekbalk met blauwe pijl. Klik op de pijl, kies een vertrekpunt en bestemming. Onder Opties kun je de route verder specificeren en uitprinten.

Offline navigeren
Wist je dat Google Maps ook offline te gebruiken is? Erg handig tijdens de vakantie in het buitenland als je data wilt besparen. Open de Google Maps app op je smartphone. Klik bovenin op het blauwe pictogram van je account. Selecteer het gebied op de kaart die je offline wilt gebruiken en begin met downloaden.

Google Maps Street View

Google Street View is een handige functie in Google Maps om virtueel door de straten te lopen. Na het maken van een route kun je de omgeving verkennen van je bestemming. De beelden zijn afkomstig van Google als externe bijdragers.

Hoe werkt Street View?
Om te beginnen met Street View ga je eerst naar google.nl/maps. Zoek een plaats of adres. Er zijn twee manieren om Street View te gebruiken. Selecteer Street View in het menu of sleep het gele poppetje rechtsonder met je muis naar een plek.

Uiteraard heb je naast Google Maps andere alternatieven: Apple Maps, Bing Maps, TomTom, ANWB en ViaMichelin. Het is zeker de moeite waard om deze ook te proberen.

Google Maps app

Overal en snel navigeren met de Google Maps app. Makkelijk route berekenen, live informatie over het verkeer, plaatsen en bedrijven bekijken met Street View.

Google Maps offline gebruiken

FAQ
1. Wat is Google Maps?
Google Maps is een online dienst en routeplanner waar je plaatsen en bedrijven kunt zoeken.

2. Waar kan je de app downloaden?
Download Google Maps in de App Store en Google Play.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *