Google Maps

Google Maps is een applicatie waar je routes kunt plannen en plaatsen ontdekken met Street View. Installeer de app op je smartphone om te navigeren naar je bestemming. Door de jaren heen is Google Maps steeds verder uitgebreid met allerlei handige functies. Met informatie over plaatsen, reviews en openingstijden van bedrijven. Google Maps is niet alleen een routeplanner. Met Maps bekijk je gedetailleerde satellietfoto’s, bereken je de afstand tussen twee punten en zoek je plaatsen met gps-coördinaten. Uiteraard heb je naast Google Maps alternatieven: Apple Maps, Bing Maps, TomTom, ANWB en ViaMichelin. Het is zeker de moeite waard om deze ook te proberen.

Google routeplanner

Een route maken met Google Maps kan voor auto, fiets, openbaar voer (bus en trein) of als je gaat lopen. Kies een vertrekpunt en bestemming om een route te maken. De snelste route wordt blauw gemarkeerd. Eventuele alternatieve routes worden in het grijs weergegeven.

Google Maps routeplanner

Route plannen
Bij het openen van Google Maps verschijnt linksboven een zoekbalk met blauwe pijl. Klik op de pijl, kies een vertrekpunt en bestemming. Onder Opties kun je de route verder specificeren en uitprinten.

Offline navigeren
Wist je dat Google Maps ook offline te gebruiken is? Erg handig tijdens de vakantie in het buitenland als je data wilt besparen. Open de Google Maps app op je smartphone. Klik bovenin op het blauwe pictogram van je account. Selecteer het gebied op de kaart die je offline wilt gebruiken en begin met downloaden.

Afstandmeten met Google Maps

Met Google Maps kun je eenvoudig de afstandmeten tussen twee punten. Volg de stappen hieronder om de afstand hemelsbreed te meten.

  1. Klik met de rechtermuisknop op je vertrekpunt.
  2. Kies voor ‘Afstand meten’. En klik op een plek op de kaart om de afstand te meten.



Google Maps Street View

Google Street View is een handige functie in Google Maps om virtueel door de straten te lopen. Na het maken van een route kun je de omgeving verkennen van je bestemming. De beelden zijn afkomstig van Google als externe bijdragers.

Hoe werkt Street View?
Om te beginnen met Street View ga je eerst naar google.nl/maps. Zoek een plaats of adres. Er zijn twee manieren om Street View te gebruiken. Selecteer Street View in het menu of sleep het gele poppetje rechtsonder met je muis naar een plek.

Google Maps app

Overal en snel navigeren met de Google Maps app. Makkelijk route berekenen, live informatie over het verkeer, plaatsen en bedrijven bekijken met Street View.

Google Maps offline gebruiken

Milieuvriendelijke routes

Vanaf nu kun je voortaan ook milieuvriendelijke routes maken met Google Maps. Deze optie wordt weergegeven met een ‘groen blaadje’. Met de extra toevoeging helpt de routeplanner van Google je brandstof besparen om bij je bestemming te komen. Kies vervolgens uit een benzine, diesel, hybride of elektrische auto om een route op maat te krijgen.

FAQ
1. Wat is Google Maps?
Google Maps is een routeplanner voor het opzoeken en plannen van routes. Ook vind je in Google Maps informatie over openingstijden van winkels en bedrijven.

2. Waar kan je de Google Maps downloaden?
Download Google Maps in de App Store en Google Play.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)