TomTom reset

Het kan zijn dat je onverwachts problemen hebt met de TomTom-navigatiesysteem. Bijvoorbeeld wanneer de TomTom-navigatiesysteem blijft hangen op 99% tijdens het updaten met MyDrive Connect en TomTom Home of als de navigatie niet meer opstart. Om dit probleem op te lossen kun je het volgende doen: een soft reset of hard reset.

TomTom soft reset

De eerste manier om geen gegevens te verliezen die op je TomTom-navigatiesysteem staan is een soft reset. Voordat je dit gaat doen is het belangrijk om te kijken of de batterij voldoende is opgeladen. Afhankelijk van het TomTom navigatie die je hebt kan de methode om te resetten verschillen. Raadpleeg eventueel de handleiding.

 1. Is de navigatie verbonden met de computer, koppel de navigatie eerst los van de computer.
 2. Houd de aan- en uitknop in totdat je het trommelgeluid hoort. Hierna zal de navigatie opnieuw opstarten.

Voorbeeld TomTom One XL navigatie. Hierbij moet je eerst de SD-kaart verwijderen en met een dunne naald (of iets wat erop lijkt) het reset knop indrukken om het systeem te resetten. Na de reset mag de SD-kaart er weer in.


TomTom hard reset

Een andere optie om je TomTom-navigatiesysteem te resetten is de hard reset. Dit wordt ook wel ’terug naar fabrieksinstellingen’ genoemd. Bij deze reset gaat alle informatie, content en persoonlijke instellingen verloren die op de TomTom-navigatiesysteem staan. De instellingen zullen dan weer ingesteld worden zoals je het in de winkel hebt gekocht. Probeer daarom altijd eerst een soft reset voordat je overgaat tot deze optie.

Volg de onderstaande stappen om de navigatie terug te brengen naar de fabrieksinstellingen.

 1. Klik in het hoofdmenu op ‘Opties’ en ga verder naar het laatste scherm.
 2. Selecteer ‘Terug naar fabrieksinstellingen’. De navigatie vraagt 2 keer om je keuze te bevestigen. Kies voor ‘Ja’.
 3. De TomTom hard reset is nu voltooid.

Wordt er geen verbinding gemaakt tussen de TomTom navigatie en je computer? Lees verder op TomTom wordt niet herkent.

TomTom reset menu

FAQ
1. Hoe reset je TomTom navigatie?
Je kunt de TomTom navigatie op twee manieren resetten. Bij een soft reset druk je dertig seconden op de aan/uit knop tot de navigatie aan gaat. Ook kun je de navigatiesysteem terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Deze optie vind je in het menu instellingen. Hierbij gaan de gegevens wel verloren.

2. Hoe reset ik mijn TomTom sporthorloge?
Verbind het horloge met de computer. Start TomTom MySports Connect om de synchronisatie te beginnen. Ga in het menu van TomTom MySports Connect naar de instellingen. Vervolgens kun je kiezen voor de optie resetten.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)

13 reacties op “TomTom reset

 1. Jacob Bassa

  Bij update live t volgende.
  Kies kaart doe ik Europa truck melding 9.07 GB dan download dan kies ik een geheugen intern of geheugenkaart dan sluit aan stroombron dan ok en jawel krijg ik meldingen is iets misgegaan dan probeer het opnieuw.
  En daar blijft het dan bij.
  Zeer irritant nu doet de 6250 het helemaal niet meer

 2. Wim Van den brand

  werkelijk wat een verschrikking tomtom premium x zwart scherm doet niets meer en contact met tomtom is niet mogelijk wat een klerezooi na 10 jaar klant te zijn

 3. Meral Kara

  Ik krijg in geen enkele manier connectie met my drive. Alles is connected zowel op de pc als op de navigatie….Ik begrijp hier helemaal niks van. Ik heb een soft reset uitgevoerd en nu krijg ik direct een foutmelding van de benodigde update die niet kan worden uitgevoerd. Ik wil graag iemand aan de telefoon want via al dat lezen en automatische assist werkt het totaal niet.
  Wat moet ik doen om dit te verhelpen…heeft iemand kennis?

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hallo Meral,

   Misschien helpt het volgende:
   – Verwijder oude download bestanden uit de download map van MyDrive Connect (zie instellingen, tabblad downloads en klik op ‘Leeg download map’).
   – Controleer of de nieuwste versie van MyDrive is geïnstalleerd.

   Als je contact zoekt met TomTom, kijk voor de opties op: https://www.updatenavigatie.nl/tomtom-contact/.

 4. Meersman

  Ik heb onlangs een tomtom go expert gekocht ..werkt helemaal niet hoe het hoort…het laat me km omrijden omdat het zogezegd niet voor meer dan 3.5ton is…dan laat of wil hij me in baantjes laten rijden dat helemaal niet geschikt is voor een vrachtwagen? Het besturingssysteem klopt helemaal niet…wat kan ik eraan doen?

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hallo Meersman,

   Met de Go Expert kun je een route instellen op basis van de afmetingen, gewicht, vrachttype en de maximumsnelheid.
   Je krijgt dan een route die past bij je voertuig. Zo kom je niet in een situatie waar je stil hoeft te staan bijvoorbeeld op de weg, brug of tunnels.

 5. Van den meerssche

  Ik heb een tomtom Go professional 6250 en heb al een paar maanden problemen met verkeersinfo telkens als ik België binnenrij krijg ik geen informatie meer.
  Hiermee bedoel ik nergens in België eens de grens over BV Duitsland, Nederland. Frankrijk geen enkel probleem enkel België dit kan toch niet als je BV naar Antwerpen aan het rijden bent weet je totaal van niets.
  Wat kan ik doen om deze terug te krijgen en mijn opgeslagen (mijn plaatsen) niet kwijt te zijn

 6. Sunny

  Hallo,
  Ben in bezit van een Go5200 en die valt steeds uit na ongeveer 25 minuten. Heb ik die aan de autolader dan loopt ie vast en reageert ie nergens op. Het enige wat dan helpt is een soft reset door power knop 30 sec. ingedrukt te houden. Oplossing?

 7. Dirk

  Ik denk dat ik het met TomTom stilaan gehad heb. De knap dure 6100 heb ik na minder dan 4 jaar met batterijproblemen moeten afdanken en omdat ik snel een andere hebben moest heb ik de TT Premium die nog duurder was aangeschaft. Die was nog duurder en heeft minder mogelijkheden. Nu net geen 2 jaar later draait het ding dol. Verliest middenin een rit de connectie met de track die je volgde. Start voortdurend opnieuw op, weet niet meer waar we zijn … Soft reset heeft niks geholpen en vermits ik nu niet de beschikking heb over een computer kan ik geen Harde reset doen. Frustrerend. Heb de TT nog net niet door het raam gegooid. TT My drive heeft ook ooit al mijn routes en plaatsen er uit gegooid. Van TT nooit een deftig antwoord gekregen.

 8. Martien

  Hallo,

  ik heb een TT5200 die om een update vraagt, maar ik krijg niet de kans om via het menu de update te selecteren, want het scherm wordt zwart en geeft dan weer aan dat er updates zijn, wordt weer zwart, etc etc. soft reset doorbreekt dit niet. Reset via het menu lukt niet, je krijgt niet de kans om iets te kiezen. kan ik de TT resetten met een paperclip of zo?

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hallo Martien,
   Als aan de achterkant de optie zit om het te resetten met een paperclip, kun je het proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *