TomTom Home

Download TomTom Home: Windows | Mac OS X

Niet alle modellen kunnen gebruikt worden met TomTom MyDrive Connect. Er zijn een aantal TomTom-navigatiesystemen die enkel geschikt zijn voor TomTom Home. Met Home kun je gratis kaarten updaten, informatie en andere services toevoegen. TomTom Home werkt op Windows (Vista, 7, 8 en 10) en op Max OS X.

TomTom Home installeren

1. Na het downloaden open je het programma en selecteer je de gewenste taal.

TomTom Home installatie taalkeuze
2. Vink aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op ‘volgende’ om de installatie te starten.

TomTom Home voorwaarden accepteren3. De installatie duurt enkele minuten.

TomTom Home installeren
4. Wanneer het installeren van TomTom Home is afgerond kun je het programma direct starten.

TomTom Home starten
5. Rechtsboven staat ‘Meld aan’ waar je kunt inloggen met je TomTom account.

TomTom Home beginscherm

TomTom Home herkent mijn navigatie niet

Je sluit je navigatie aan op je computer, maar deze wordt niet herkent door TomTom Home? Probeer dit probleem op te lossen door de volgende tips te gebruiken.

  • Controleer of de USB kabel correct is aangesloten op de computer.
  • Kijk of de navigatie volledig is opgeladen.
  • Computers hebben meerdere USB poorten, probeer een andere poort om verbinding te maken.

Mijn computer maakt geen verbinding met de navigatie
Heb je de USB kabel in de computer gedaan, maar er gebeurt niks? Controleer of de nieuwste updates voor Windows of de nieuwste versie van Home hebt geïnstalleerd. Ook kan het helpen om de TomTom te resetten.

TomTom Home kaartzone installeren

Is er weinig ruimte beschikbaar voor een nieuwe update, kies dan een kaartzone die je wilt installeren. Om een kaartzone te installeren met TomTom Home verbind je de navigatie met de computer. Klik op ‘Ja’ als de TomTom vraagt om een bevestiging. Maak eerst een back-up aan voordat je een nieuwe kaart gaat installeren. Kies de gewenste kaartzone en klik op doorgaan om de download te starten. Een andere optie is om de bestanden te verwijderen die je niet meer gebruikt, zoals stemmen om ruimte vrij te maken.

  1. Meld je aan met je account gegevens in TomTom Home (rechtsboven). Heb je een kaart gekocht, gebruik dan dezelfde gegevens om in te loggen. Klik in het hoofdmenu van TomTom Home op de blauwe pijl om naar pagina twee te gaan.
  2. Kies voor de optie ‘Beheer mijn navigatiesysteem’. Afhankelijk van je navigatie kan hier ook je navigatie model staan bijvoorbeeld ‘Beheer mijn GO’.
  3. Klik op ‘Items op het navigatiesysteem’. Ga verder door te klikken op ‘Kaarten’, om de kaarten te zien die staan op de TomTom.
  4. Klik op ‘Kaartgebied wijzigen’ om de lijst met beschikbare kaartzones te zien. Selecteer de kaartzone die je wilt installeren en klik op doorgaan.
  5. Koppel de navigatie niet los. Wacht tot TomTom Home de kaartzone heeft gedownload en geïnstalleerd. Klik ‘OK’ als de installatie is voltooid.
  6. Om de navigatie veilig los te koppelen van je computer klik je rechts onderin op de blauwe knop.
  7. De nieuwe kaartzone staat nu op je TomTom.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *