ViaMichelin routeplanner

ViaMichelin is de routeplanner van het bedrijf Michelin, bekend van autobanden. Ga voorbereid de weg op met de ViaMichelin routeplanner. Bereken je route en afstand van vertrekpunt tot aan bestemming voor auto, motor en fiets. Met de Michelin routeplanner plan je een eigen route binnen Nederland en daarbuiten. Ga je op vakantie? Bereken de route met ViaMichelin.

ViaMichelin Routeplanner

Hoe werkt ViaMichelin?

Ga naar ViaMichelin.nl. Links in het menu kies je een vertrekpunt (A) en bestemming (B). Voor extra functies klik je op Opties. Geef aan op welke wijze je wilt reizen, bijvoorbeeld met de auto, motor of fiets. Je kunt ook het merk en model van je auto toevoegen voor het berekenen van de brandstofkosten. Een overzicht van de reistijd, aantal kilometers en een kostenspecificatie van de brandstof en tol worden weergegeven. Reis je met een caravan? Dan kun je deze optie aanvinken.

Verschillende routes
Een route plannen met ViaMichelin is eenvoug te maken op zowel computer en in de app. Kies de manier waarop je wilt reizen bijvoorbeeld met de auto of motor. Standaard krijg je aantal mogelijke routes te zien die worden aanbevolen door Michlelin. Daarnaast heb je keuze uit verschillende routes. De snelste route kiest voornamelijk een route over de snelweg. Met de optie voor kortste route ben je iets langer onderweg. Wil je liever energie besparen, dat kan ook. Genieten van de omgeving tijdens je route? Met de keuze voor een toeristische route ga je langs interessante plekken.

Real-time verkeersinformatie
Een voordeel van de ViaMichelin routeplanner is dat er rekening wordt gehouden met het verkeer. Om goed de weg op te gaan biedt de Michelin routeplanner verkeersinformatie over files, wegwerkzaamheden en ongevallen.

Brandstofkosten berekenen
Net als bij de ANWB routeplanner krijg je een indicatie van de brandstofkosten. Met ViaMichelin is het eenvoudig om de kosten te berekenen voor brandstof. Vul de extra gegevens in van je voertuig zoals merk, model, model, brandstof en motor om een gedetailleerde kostenoverzicht te krijgen.

Extra opties
Als je naar het buitenland gaat op vakantie heb je met ViaMichelin de optie om tolwegen te vermijden. En heb je een caravan, dan zal de routeplanner hiermee rekening houden.

ViaMichelin app

De ViaMichelin app is naast Google Maps onmisbaar op je telefoon als je op vakantie gaat of vaak op de weg bent. De app maakt gebruik van realtime verkeersinformatie om de beste route te vinden voor jouw bestemming. Op het scherm wordt de maximumsnelheid weergeven zodat boetes voorkomen kunnen worden. Download de app gratis op je smartphone via de App Store (iOS) en Google Play (Android).
ViaMichelin routeplanner app

Conclusie
ViaMichelin is een complete routeplanner die de juiste informatie geeft als je de weg opgaat. Naast het route plannen van A naar B heb je extra opties om de route te verfijnen. Kortom, de Michelin routeplanner is een handige online tool voor het plannen van routes en het verkrijgen van reis gerelateerde informatie, waardoor het makkelijk wordt om te reizen en te navigeren naar je bestemming.

FAQ
1. Wat is ViaMichelin?
Met de routeplanner van Michelin kun je een reis plannen met een begin- en eindpunt. Behalve de routebeschrijving krijg je ook informatie over brandstofkosten en de toltarieven te zien.

2. Waar kan je de app downloaden?
Je kunt de app downloaden via de App Store of Google Play.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)

3 reacties op “ViaMichelin routeplanner

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hallo Vanderdonckt,
   Dat kan je doen met een account bij ViaMichelin.

 1. Jo Di

  de huidige viamichelin routeplanner heeft geen mogelijkheid om de caravan aan te vinken. Verbruik en tolkosten caravan worden NIET (meer) getoond.
  Scrol in het scherm van viamichelin naar beneden De toelichting vermeldt geen caravan

  Succe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *