Garmin Connect

Met Garmin Connect heb je al je sport prestaties in één app. Om Garmin Connect te gebruiken heb je een account nodig. Maak een account aan of log in om te beginnen. Sycroniseer Garmin Connect met de sporthorloges van Garmin of andere merken die compatibel zijn. Gegevens worden weergeven in verschillende dashboards. Garmin Connect houdt alles bij tijdens het sporten. Bekijk de prestatie na de training om de gegevens te analyseren.

Wat is Garmin Connect?

Garmin Connect is een handige app voor sporters, fietsers en hardlopers. Koppel de app met de sporthorloge om de gegevens te analyseren zoals tijd en afstand. Bekijk en vergelijk de voortgang. Deel je activiteiten op social media en volg prestaties van connecties.

Garmin inloggen

Om te beginnen met Garmin Connect heb je eerst een account nodig. Maak gratis een account aan op https://www.garmin.com/nl-NL/account/create/. Heb je al een account? Dan kun je direct inloggen in de app of via de website https://www.garmin.com/nl-NL/account/.

Horloge koppelen met Garmin Connect

Om alles uit de Garmin app te halen, moet je het koppelen met een toestel. Download de app en maak een account aan of log in met je gegevens. Kies het device die je wilt verbinden of voeg een toestel toe. Met Garmin Connect heb je verschillende mogelijkheden. Een aantal belangrijke functies zijn als volgt.

Garmin Connect toestel

Workouts
In het menu Workouts vind je trainingen met uitleg. Maak een workout voor hardlopen, kracht, fietsen of yoga. Ook kun je hier zelf trainingen samenstellen. Liever samenstellen via de computer? Ga naar https://connect.garmin.com.

Garmin Connect Workout

Koers maken
Een andere leuke functie is de mogelijkheid om een eigen route te maken. Hieronder leggen we uit hoe je dat moet doen.

  1. Open de app en klik rechtsonder op Meer.
  2. Kies vervolgens in het menu voor Training en klik op Koersen.
  3. Klik linksboven op Maak koers en selecteer een type koers bijvoorbeeld voor wielrennen.
  4. Maak een eigen koers door een begin en eindpunt te selecteren.

Garmin Connect koers maken

Garmin Connect verbinden met Strava

Gebruikers van Garmin Connect kunnen de Strava app met elkaar verbinden. Log in op de website van Garmin en klik op instellingen. Onderaan zie je de optie voor het delen van je activiteiten. Open de app en klik in het menu op instellingen. Kies voor de optie Partnersapps en klik op Strava. Accepteer de voorwaarden door te klikken op Akkoord.

Garmin Connect Strava

Garmin Connect werkt niet
Voor het synchroniseren van je Garmin Connect heb je een Bluetooth verbinding nodig. Open de app en controleer de verbindingsstatus. Dit kun je herkennen aan het groene of blauwe stip bovenin. Een probleem met de verbinding tussen Garmin Connect en je toestel kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld als je een update hebt gehad voor de software van je telefoon. Hieronder een aantal punten die je wellicht kunnen helpen.

  • Houdt de toestel in de buurt van je telefoon zodat je in het bereik van de Bluetooth bent.
  • Herstart de telefoon en het Garmin toestel. Controleer of de verbinding is gemaakt.
  • Verwijder de huidige toestel in de app van Garmin. Open de app en klik rechtsonder op Meer > Garmin toestellen. Vervolgens klik je rechtsboven op de puntjes op Verwijder toestel. Voeg het toestel opnieuw toe en volg de instructies.

Account verwijderen
Een Garmin account verwijderen kan gemakkelijk via de website. Ga naar https://www.garmin.com/nl-NL/account/datamanagement en login met je gegevens.

Conclusie
Garmin Connect heeft veel functies en is voor elk sportliefhebber geschikt. De app is vooral handig als je al een Garmin toestel hebt. Analyseer, vergelijk en verbeter persoonlijke resultaten. Het is daarnaast ook een social app, waarmee je activiteiten van vrienden (connecties) kunt volgen. Het kan gebruikers inspireren en uitdagen om sportief bezig te zijn. Probeer ook eens Nike+ Running en Runkeeper.

Download Garmin Connect: App Store | Google Play

FAQ
1. Wat is Garmin Connect?
Garmin Connect is de app die je kan gebruiken als hulpmiddel voor sport en fitness activiteiten. Analyseer persoonlijke resultaten.

2. Welke functies heeft Garmin Connect?
Garmin Connect heeft een aantal handige functies die helpen om je prestatie te verbeteren. Je workouts en activiteiten analyseren. Aantal stappen, afstand en tempo bekijken. Compatibel met andere Garmin toestellen. En koppeling met Strava is mogelijk.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)