TomTom One update

De TomTom One navigatie was een populaire toestel onder de gebruikers. Bij de One werd standaard een USB kabel, bevestigingskit en een handleiding meegeleverd. De updates installeren voor One doe je met de TomTom Home. Dit model was verkrijgbaar in verschillende varianten: ONE XL, ONE IQ Routes, ONE 30-serie, ONE 3rd Edition, ONE 2nd Edition en ONE 1st Edition.

TomTom One update downloaden

Om te beginnen heb je voor de update van TomTom One het programma TomTom Home nodig.

  1. Open TomTom Home en verbind TomTom One met de computer. Dit kun je het beste doen met de bijgeleverde USB kabel. De navigatie zal toestemming vragen om te verbinden met de computer, klik ‘Ja’.
  2. Log in op Home zodat het programma verbonden is met je navigatie. Klik rechtsboven in het scherm op ‘Log in’.
  3. Na het inloggen zoekt Home naar updates voor je TomTom One.
  4. Voordat je gaat updaten, is het handig om eerst een back-up te maken. Mocht er iets mis gaan tijdens de update dan heb je altijd een back-up van je TomTom.
  5. Is het niet mogelijk om de volledige nieuwe kaart te installeren, kies er dan voor om je TomTom One te updaten met een kaartzone.
Alhoewel de One toestel niet meer verkrijgbaar is in de winkels, kun je deze wel tweedehands kopen via Marktplaats. Om de TomTom One model op te starten houd je de aan- en uit knop twee seconden ingedrukt. Als de navigatie niet wilt opstarten check dan eerst of de batterij volledig is opgeladen. De TomTom One navigatiesysteem heeft handige functies. Zo kun je met ‘favorieten’ plaatsen zien die je vaak heb bezocht. Op deze manier is het niet nodig om het adres opnieuw in te voeren. Door zijn compacte vorm is de navigatie makkelijk mee te nemen en op te bergen in het dashboard van de auto. In januari 2018 heeft TomTom aangegeven dat sommige modellen geen ondersteuning meer krijgen voor kaartupdates.

TomTom One resetten
Zoals bij de meeste modellen houdt je de aan- en uitknop voor enkele seconden ingedrukt tot het vanzelf start. Op de TomTom reset pagina lees je hier meer over.

TomTom One fabrieksinstellingen
Via het hoofdmenu kun je de navigatie terugbrengen naar de fabrieksinstellingen. Klik in het hoofdmenu op ‘wijzig voorkeuren’. Vervolgens op het rode button ‘herstel fabrieksinstellingen’. Let op: alle instellingen, favorieten, thuislocatie en persoonlijke instellingen worden verwijderd.

TomTom One XL
De TomTom One XL werd geïntroduceerd in 2007/2008. Het bijzondere aan dit model was het 4,3 inch scherm. Dit maakte het niet alleen gebruiksvriendelijk, maar het navigeren was makkelijker geworden. Net als de normale One model had dit model ook West-Europa als kaartdekking.

De TomTom One handleiding kun je hier downloaden.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)