Garmin Forerunner 245

Met een Garmin Forerunner 245 kun je je statistieken goed bijhouden. Cijfers worden verwerkt, je komt alles over je prestaties te weten en ook de training en je doelen worden in kaart gebracht en bijgehouden met de Garmin Forerunner 245. Met de Garmin Coach kies je voor instelbare trainingsplannen. Deze bieden jou begeleiding tijdens het hardlopen, je krijgt ook gratis trainingsschema’s en die kun jij weer aanpassen op jouw doelen. De work-outs worden direct naar het horloge gesynchroniseerd.

Voor wie is de Garmin Forerunner 245 geschikt?

Ben je een gevorderde hardloper? Dan is dan is de Garmin Forerunner 245 zeker iets voor jou. Met de geavanceerde functies haal je alles uit je trainingen. Als je graag rent, dan kan de smartwatch Garmin Forerunner 245 met je mee. Deze werkt volledig op GPS en houdt alles netjes voor je bij. Ook geschikt voor het gebruik tijdens dagelijkse activiteiten. Het horloge is erg slank, licht van gewicht en kan gebruikt worden bij de dagelijkse hardloopronden. Als fanatieke loper is het fijn als de batterij ook langere tijd mee kan. Daar hoef je je bij de Garmin Forerunner 245 geen zorgen over te maken. De levensduur van de batterij is namelijk tot wel 7 dagen.

Forerunner 245 functies

Jouw hartslag wordt continu in de gaten gehouden door de hartslagmeter bij je pols. Bij rust kan deze hoger of lager zijn en dan zal de Garmin Forerunner 245 je waarschuwen. Er wordt ook gemeten hoe hard je aan het trainen bent tijdens je activiteiten. Wat wordt er nog meer gemeten en welke functies zijn er aanwezig? We hebben het voor je op een rijtje gezet:

  • Dankzij de ingebouwde GPS wordt er bijgehouden waar je loopt en daarvan krijg jij de nauwkeurig de statistieken te zien, waarbij je kunt denken aan intervallen, tempo en afstand.De Pulseox sensor houdt de zuurstofsaturatie in je bloed in de gaten.
  • De trainingsstatus evalueert de meetwaarde vanzelf, gericht op de prestatie indicatoren en je recente trainingsgeschiedenis. Hierdoor kom jij er achter of je door het trainen je conditie hebt verbeterd of dat je misschien overtraind bent.
  • Trainingseffect is een functie die aangeeft hoe je work-outs invloed hebben op jouw snelheid, hardloopvermogen en je uithoudingsvermogen.
  • De waarde trainingsbelasting meet een trainingsinspanning gedurende de afgelopen zeven dagen. Het wordt vergeleken met je recente trainingsgeschiedenis.
  • Met de body batterij energiemonitor kun je de energieniveaus van je lichaam meten. Hierdoor kom je achter de momenten waarop jij het beste kunt rusten en bewegen.
  • Het is zelfs mogelijk om meldingen te krijgen van e-mails en meldingen op je Garmin Forerunner 245. Je smartwatch moet dan wel gekoppeld zijn aan jouw compatibele smartphone.
  • Met de veiligheids- en trackingfuncties kun je het melden wanneer je je onveilig voelt. Je horloge kan het ook registreren wanneer er een ongeval is gebeurd, de locatie wordt dan verzonden naar je contacten bij noodgevallen.
Garmin Forerunner 245 functies
Scherm glasCorning® Gorilla® glass 3
BandMet glasvezel versterkt polymeer
Banden met sluitenJa
BandmateriaalSiliconen
Grootte behuizing (B x L x H)42,3 x 42,3 x 12,2 mm (geschikt voor polsen met een omtrek van 127 – 204 mm)
KleurenschermJa
Schermgrootte (B x H)30,4 mm diameter
Schermresolutie (B x H)240 x 240 pixels
TYPE SCHERMIn zonlicht afleesbaar, transflectief memory-in-pixel (MIP)
Gewicht38,5 gram
Levensduur van batterijHorlogemodus: Tot 7 dagen; GPS-modus: Tot 24 uur
WaterbestendigheidZwemmen, 5 ATM
Geheugen200 uur aan activiteitgegevens
Tijd en datumJa
Tijdsynchronisatie via GPSJa
Automatische zomertijdJa
WekkerJa
TimerJa
StopwatchJa
Hartslagmeter om de pols (seconde)Ja
Hartslagmeting bij rustJa
HartslagwaarschuwingenJa (hoog en laag)
StressJa
OntspanningsbeademingsmeterJa
HydratatieJa
GPSJa
GlonassJa
GalileoJa
PolshartslagmeterJa
KompasJa
VersnellingsmeterJa
Acclimatisering pulse oxymeterJa
ConnectiviteitBluetooth®, ANT+®
Smartphone meldingenJa
SMS en telefoon weigeren met sms (Android)Ja
KalenderJa
WeerJa
MuziekbedieningJa
Vind mijn telefoonJa
Functie mijn horloge zoekenJa
VIRB® afstandbedieningJa
Compatibiliteit met smartphoneiPhone en Android

Activiteiten
De Garmin Forerunner 245 kan voor jou de trainingsbelasting in de gaten houden. Ben je precies goed bezig of vraag je teveel van jezelf? Altijd fijn om te weten hoe je ervoor staat. Het is dus ideaal om te gebruiken met hardlopen, maar ook je dagelijkse activiteiten kunnen gemeten worden.

Forerunner 245 verbinden met Garmin Connect
Synchroniseer de Garmin Forerunner 245 met Garmin Connect. De Forerunner 245 houdt tijdens het sporten de prestaties bij via de app. Het geeft inzicht in je doelen en maakt het mogelijk om contact te leggen met andere Garmin gebruikers.

Conclusie
De Forerunner 245 en de Forerunner 235 lijken erg veel op elkaar. Toch zijn er wel degelijk wat verschillen. De Garmin 245 heeft een betere hartslagmeting en de pulseox is toegevoegd. De Garmin Forerunner 245 kan daardoor het zuurstofgehalte in je bloed schatten (saturatie). Ook is er een nieuwe functie aanwezig op de Garmin 245 namelijk de Body Batterij Energy Monitor en dit product heeft een grotere GPS nauwkeurigheid.

Een andere verbetering is de helderheid van het scherm van de Garmin 245. Dit scherm heeft namelijk 240 x 240 pixels en de Forerunner 235 heeft 215 x 180 pixels. Ook de batterijprestaties van het nieuwe model zijn verbeterd. Al deze punten bij elkaar maken de Forerunner 245 net een wat beter product dan zijn voorganger de Forerunner 235.

FAQ
1. Wat is het verschil tussen Garmin Forerunner 235 en 245?
Er zijn een aantal verschillen tussen de sporthorloges. Zo is de helderheid van de display toegenomen en de batterijduur. Er is ook een model met muziekfunctie. De ondersteuning van Galileo zorgt voor meer GPS nauwkeurigheid.

2. Waar kan je de Garmin Forerunner 245 kopen?
De Forerunner 245 sporthorloge is verkrijgbaar bij Garmin, Coolblue, Mediamarkt en Bol.com.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)