ANWB laadpas

Met de ANWB laadpas heb je toegang tot openbare laadstations in Nederland en 65.000 laadpunten in Europa. De ANWB laadpas is in twee vormen, met en zonder abonnement. Bij de laadpas zonder abonnement betaal per laadsessie bij een openbaar laadpunt een startbedrag van € 0,34 en € 0,38 per kWh. Kies je voor een laadpas met abonnement dan betaal je € 6,30 per maand met een tarief van € 0,38 per kWh en geen startbedrag. Met snelladen bij Fastned, Ionity en Allego betaal je het tarief van de aanbieder.

Laadpas aanvragen

De laadpas werkt als volgt. Om de laadbeurt te starten houd je de laadpas voor de laadpaal. Voor het stoppen van het laden doe je hetzelfde. Eén keer per maand ontvang je voor al je laadkosten een factuur. Voor het aanvragen van een ANWB laadpas betaal je eenmalig de verzendkosten van € 1,95. Ga je naar: https://anwb.eneco-emobility.com/laadtoken/276ebd5270794feb9faa0468313d7446/. De laadpas met abonnement heeft een opzegtermijn van 1 maand en kan ieder moment worden opgezegd. Stuur een e-mail naar anwb@eneco.com.

Inloggen

Via de website Anwb-elektrisch.nl kun je inloggen in je persoonlijke omgeving. Maak een account aan of vul je inloggegevens in. Na het inloggen wordt een kaart weergegeven met de oplaadpunten. Klik bovenin op het menu bij ‘Gebruikers en kaarten’ om je eigen administratie en transacties te zien.

Welke laadpas kies je?
Met de komst van de elektrische auto groeit het aanbod van laadpassen. Verschillende aanbieders die elk een eigen tarief hebben. Vergelijk altijd welke laadpas voor jou het voordeligst is. Een laadpas is niet altijd nodig. In een aantal gevallen is een app al voldoende om te laadsessie te starten. Zo is de ANWB laadpas verkrijgbaar met en zonder abonnement.

Ontdek de oplaadpunten met de ANWB routeplanner.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)