TomTom horloge

TomTom kennen we vooral van de navigatiesystemen. Hoewel je bij TomTom in eerste instantie niet zou denken aan sporthorloges, is het bedrijf nu ook actief in de wereld van trackers en wearablers. De TomTom horloges geven tijdens het sporten realtime informatie door zoals je hartslag, afstand of calorieverbruik. De GPS functie is niet onmisbaar. Meer over de functies en TomTom horloges lees je verder op de pagina.

TomTom sporthorloge

TomTom heeft zo’n 5 modellen in zijn assortiment. Welke sporthorloge bij jou past hangt af van je wensen en de soort sport of activiteit die je wilt doen.

TomTom Spark
Het TomTom Spark sporthorloge is geschikt voor verschillende sportactiviteiten als hardlopen, fietsen, zwemmen en fitness. Met de activity tracking functie is het ideaal voor mensen die graag alles willen bijhouden als het aantal stappen, calorieën en slaap. Tijdens je slaap houdt het horloge de slaappatroon bij. Zo wordt bijgehouden hoelang je elke dag of week slaapt. Als het horloge is gekoppeld met de app kun je de gegevens synchroniseren en beginnen met analyseren. Met de ingebouwde GPS meet je de tijd, afstand, snelheid, tempo en route. De hartslagmeter kun je gebruiken tijdens het fitness in de sportschool. Met de TomTom Spark heb je oog op je persoonlijke doelen. De Spark horloge is beschikbaar in vier versies.

TomTom Runner
De TomTom Runner is zoals zijn naam doet vermoeden vooral gericht op hardlopers. De Runner heeft een zwart- witte display met onderin een fysieke knop. Hoe handig dit is zul je merken tijdens het hardlopen. Zo hoef je niet meer te drukken op een touchscreen. Met deze details laat zien dat TomTom goed heeft nagedacht om een horloge te ontwikkelen voor deze groep gebruikers. Daarnaast houdt het bij hoeveel stappen je maakt per dag en wat de tijd is. Het polsbandje is makkelijk wisselbaar zodat je er een persoonlijk tintje aan kan geven. Naast de normale Runner 3 heb je keuze uit TomTom Runner 3 Music, TomTom Runner 3 Cardio of TomTom Runner 3 Cardio + Music. Bij de normale TomTom Runner heb je geen ingebouwde hartslagmeter. Daarvoor heb je een aparte polsbandje nodig. De Cardio variant heeft heeft een hartslagmeter. Met de ingebouwde GPS tracking zie je wat je afstand en snelheid is, maar ook je route die je hebt gelopen. Met één knop navigeer je door het menu. Hoewel het horloge gemaakt is voor hardlopers, kun je het ook dragen tijdens een andere sport.

TomTom Adventurer
De TomTom Adventurer is vooral bedoelt voor activiteiten buiten het huis. Of we wel voor mensen die graag de adventuur opzoeken. De buitenkant van het horloge lijkt op de andere TomTom sporthorloges. Met de ingebouwde GPS weet je waar je bent. De hoogtemeter maakt de Adventurer het horloge voor avonturiers dankzij de barometersfunctie. Tijdens je activiteiten houdt het toestel realtime je hartslag bij. Dit is het verschil met de Runner horloge die ideaal is voor hardlopers of fietsers.

TomTom Golfer
Speel je graag golf? Dan is de TomTom Golfer de sporthorloge. Je hebt toegang tot 40.000 vooraf geladen banen. Met slagdetectie en scorekaart wordt alles automatisch bijgehouden. Het scherm heeft een afmeting van 2,5 cm x 2,2 cm x 1,15 cm en een accuduur van tien uur. De Golfer horloge is leverbaar in twee versies, TomTom Golfer en de goedkopere variant Golfer SE. De Golfer horloge is voor iedereen die zijn schoten wil analyseren.

TomTom Touch
De TomTom Touch een fitnesstracker die beschikbaar is in drie varianten: Tomtom Touch Cardio + Body Composition, met extra bandje en Cardio-fitnesstracker. Met de ingebouwde lichaamssamenstellinganalyse wordt de conditie van je lichaam bijgehouden zoals je vetpercentage en spiermassa. Registreer 24/7 het aantal stappen, calorieen, afstand bij wat je op een dag doet. Het scherm is in vergelijking met de andere TomTom horloges minder groot. De TomTom Touch sporthorloge houd gedurende de dag alles bij.

TomTom MySports account
Voor het bijhouden van je sportgegegevens en activiteiten heb je een MySports account nodig. Aanmelden en inloggen kan via de website mysports.tomtom.com. Download TomTom Sports Connect om je gegevens te synchroniseren met je account.

Horlogebandjes voor TomTom
Kies uit verschillende horlogebandjes die passen bij je TomTom smartwatch. Van leer, metaal, of silicone materiaal. Geef je horloge een persoonlijk tintje. Een passende polsbandje voor verschillende gelegenheden en feestjes. Is je horlogebandje toe aan vervanging? Met een andere polsbandje voelt je horloge weer als nieuw!

TomTom heeft in een persbericht aangegeven te stoppen met sporthorloges. Voor meer informatie: https://www.tomtom.com/company/press-releases/news/19981/.

Vergelijk de sporthorloges met de horloges van Garmin.

FAQ
1. Welke TomTom sporthorloges zijn er?
TomTom heeft de volgende sporthorloges: Spark, Runner, Adventurer, Golfer en Touch.

2. Hoe kan je TomTom horloge updaten?
Download updates met TomTom Sports Connect. Sluit je TomTom horloge aan op de computer en volg de stappen op het scherm.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)