Runkeeper

Runkeeper is een allround app voor verschillende sportactiviteiten. Hoewel je misschien Runkeeper kent van hardlopen, is de app ook te gebruiken bij andere sporten zoals mountainbiken, skiën, schaatsen, zwemmen en meer.

Aan de slag met Runkeeper

Om Runkeeper te gebruiken heb je een account nodig. Er zijn verschillende manieren om een account te maken. Met een bestaande Facebook, Apple, Google of een e-mailadres. Na het inloggen kom je op het startscherm van de Runkeeper app. Hierop staat een kaart met je locatie, activiteit en training. Standaard staat de optie op hardlopen. De app bestaat uit een aantal tabbladen met functies. Onder het eerst tabblad vind je persoonlijk statistieken en informatie over totaal aantal kilometers, activiteiten en vrienden. Bij activiteiten is een overzicht van al je trainingen waar je doorheen kunt scrollen. Klik op een activiteit om de details te bekijken. Na het voltooien van je oefening krijg je een samenvatting van je prestatie. Combineer de app met muziek in je playlist. Heb je een Spotify account? Dan kun je deze koppelen met Runkeeper. Analyseer en vergelijk de statistieken ook via de website op Runkeeper.com. Hier vind je uitgebreid informatie over de tijd, afstand, gemiddelde tempo en snelheid.

Wat kost Runkeeper?
Runkeeper is een gratis app voor op je telefoon. Wil je alle functies gebruiken dan kun je upgraden naar Runkeeper Go. Gebruikers met een upgrade krijgen toegang tot trainingsschema’s, extra hulpmiddelen om je prestaties en trainingen te vergelijken. Je neemt een abonnement voor een maand of per jaar. Een abonnement voor maand is € 9,99 of jaarlijks € 39,99.

Functies
Gratis
Abonnement
Activiteiten registreren
Ja
Ja
Statistieken
Ja
Ja
Grafieken vooruitgang
Nee
Ja
Trainingen vergelijken
Nee
Ja
Premium trainingsschema’s
Nee
Ja
Live
Nee
Ja


Runkeeper

Runkeeper inloggen

Om toegang te krijgen tot je persoonlijke dashboard ga je naar https://runkeeper.com/login. Hier vind je persoonlijke en privacy instellingen. In je Runkeeper account heb je inzicht in rapporten, trainingen, activiteiten en routes. Ook blijf je in contact met vrienden door statistieken van andere te bekijken.

Activiteiten uploaden en synchroniseren met andere apps

Koppelen met Apple Watch
Configureer de Apple Watch voordat je Runkeeper gaat gebruiken. Houdt de Apple Watch in de buurt van de iPhone. Apps op je telefoon die compatibel zijn met de Apple Watch kun je nu synchroniseren. De Apple Watch Series 2, Series 3, Series 4 en Series 5 hebben een ingebouwde GPS. Voordeel is dat je de iPhone tijdens het sporten thuis kunt laten.

Runkeeper synchroniseert niet met Apple Watch
Als je problemen ervaart met activiteiten synchroniseren van Runkeeper naar Apple Watch probeer het volgende. Open het scherm met de activiteiten op je horloge. Vervolgens open Runkeeper op je telefoon. Houdt Runkeeper open op je Apple Watch en maak een activiteit met je telefoon.

Verbinden met TomTom Sports Connect
Heb je een TomTom horloge? Synchroniseer de gegevens van je Runkeeper account naar TomTom Sports. Ga naar https://mysports.tomtom.com en login met je TomTom-account. Klik rechtsboven op je naam en vervolgens op Settings. Op de volgende pagina klik je op het tabblad Apps & Exporting. Kies Runkeeper en login met je Runkeeper account.

Gegevens overzetten naar Strava
Het is mogelijk om je activiteiten over te zetten naar Strava. Login op de website van Runkeeper. Klik op Account Settings. Kies links in het menu voor Export Data. Kies een datum en download het bestand. Vervolgens ga je Stava.com en login met je gegevens. Klik rechtsboven op het plus-teken voor het uploaden van een bestand.

Verbinden met Garmin Connect
Door Runkeeper te verbinden met Garmin Connect worden activiteiten, locaties en andere statistieken gedeeld. Login bij de website van Runkeeper. Op de pagina instellingen klik je links in het menu op Apps. Verbind je Garmin horloge met Runkeeper en begin met het verbeteren van je prestaties.

Runkeeper koppelen met Garmin Connect

Koppelen met Fitbit
Het koppelen van je Runkeeper met Fitbitt kan op twee manieren: via de app of de website van Runkeeper. Ga naar Runkeeper.com en login met je gegevens. Open de pagina Account settings en klik links in het menu op Apps. Onderaan klik je op Connect to Fitbitt.

Runkeeper koppelen met Fitbit

Runkeeper met Fitbit verbinden via de app

 • Open de Runkeeper app en klik linksonder op Ik.
 • Klik rechtsboven op het tandwiel om Instellingen te openen.
 • Tik op Apps, diensten en apparaten en klik op Fitbit.
 • Login met je e-mail en wachtwoord.

Account verwijderen
Een Runkeeper account verwijderen gaat net zo makkelijk als het maken. Ga naar https://runkeeper.com/delete-account en login met je Runkeeper gegevens.

FAQ
1. Wat is Runkeeper?
Runkeeper is een app voor het bijhouden van je sportprestaties. Activiteiten bijhouden met gps voor hardlopen, fietsen, wandelen en meer. De app meet snelheid, afstand en gemiddelde tempo. Koppel en synchroniseer met Garmin, Fitbit en Apple Watch.

2. Waar kan je Runkeeper downloaden?
Download Runkeeper in de App Store en Google Play.

31 reacties op “Runkeeper

 1. J.Withaar

  Hallo
  Misschien hoort deze vraag hier niet thuis
  Hoe kan ik mijn per ongeluk verwijderde activiteit terughalen ?
  Ik kan dit niet terug vinden in de runkeeper app
  vrgr J.Withaar

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hallo,

   Een activiteit bijhouden op de telefoon, wordt automatisch gesynchroniseerd en naar je account verstuurd. Als een activiteit van de telefoon wordt verwijderd, wordt het gesynchroniseerd met Runkeeper en verwijderd.

   Je kunt een activiteit opnieuw in kaart brengen met de ‘Post New Activity’ functie. Lees hierover meer bij: http://support.runkeeper.com/hc/en-us/articles/201110136.

 2. EW

  Ik krijg het gewoon niet voor elkaar mijn Apple Watch te koppelen aan Runkeeper, er blijft een melding open staan bij beweging en gezondheid instellen maar alles is aangepast!

  Please let me know!!

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hallo EW,

   Misschien helpt het om de volgende te proberen:
   – Apple Watch verwijderen in de Runkeeper app en dan opnieuw koppelen met elkaar.
   – Nieuwste updates downloaden voor je horloge.
   – Soft reset van de Apple Watch.

  2. An

   Hoi Petra, ik heb hetzelfde probleem. Alles al geprobeerd maar het lukt niet. Is het bij jou inmiddels gelukt?

 3. Petra Terlouw

  Afgelopen dinsdag heb ik mijn runkeeper app nog gebruikt. Nu wilde ik gisteren weer de app gebruiken en was de inhoud vd app verdwenen en moest ik mij opnieuw inloggen. Helaas weet ik mijn inloggegevens niet meer maar wil ik graag alle gegevens/activiteiten die ik door de jaren heen op hebt gebouwd behouden. Heeft u hier een oplossing voor?
  Zou het er eventueel mee te maken kunnen hebben dat mijn emailadres veranderd is (per 0101-2020) en ik dat vergeten ben te veranderen in mijn app?

   1. Petra Terlouw

    Dankuwel voor uw reactie maar ik kom niet ingelogd omdat hij mijn huidige emailadres niet herkent en mijn oude niet meer werkt 🙁
    Heeft u hopelijk nog een andere mogelijkheid???

    1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

     Hallo,

     In dat geval zal ik even contact zoeken met Runkeeper.

     Je kunt proberen om een nieuwe wachtwoord aan te vragen, dan zie je direct of je een e-mail krijgt.
     Zo ja, dan herkent hij het e-mailadres toch wel.

 4. Petra Terlouw

  Dankuwel voor uw reactie. Ik kan geen nieuwe wachtwoord meer aanvragen omdat hij inderdaad mijn email niet herkent.
  Ik wil graag contact opnemen met Runkeeper. Kan dat via dit emailadres: i n f o (at) updatenavigatie .nl ?

 5. Ingrid Vanhamel

  Mijn account is vergrendeld. Kunnen jullie mij helpen

 6. Femke van den Bos

  Goedenavond,
  Ik heb net Runkeeper Go genomen. Ik wil graag weer beginnen met hardlopen en rustig opbouwen met schema van tien weken ofzo naar 5 kilometer.
  Kan dat ook met Runkeeper?
  Als ik alle vragen beantwoord moet ik steeds beginnen met drie kilometer hardlopen. Wat natuurlijk niet te doen is.

 7. Nicole Boogaarts

  Hi,
  Ik heb na een wandeling vergeten runkeeper op stop te drukken.
  Kan ik de route nog aanpassen? Verkorten.
  Via garmin gaat het heel makkelijk, maar hier kan ik het niet vinden.

 8. Kati

  Beste,
  tot mijn grote teleurstelling herkent Runkeeper mijn Kalenji Bluetooth hartslagband niet.
  Kan ik ergens een lijst van apparaten vinden die zeker werken met Runkeeper zodat ik geen miskoopt zou doen.
  Heb Runkeeper betalend versie gekocht, maar kan dit nu niet gebruiken met mijn hartslagmeter, hoe spijtig is dat!

  Alvast bedankt voor een snelle reactie.

 9. Menno

  Hi, ik krijg in de runkeeper app het schuifje Garmin training niet uit. Garmin health lukte eerst ook niet, maar dat is gelukt door via de runkeeper website de koppeling met Garmin te verbreken. Ik heb eenmalig succesvol een runkeeper trainingsplan naar mijn Garmin verzonden, maar een tweede keer lukt dat niet meer. Ik denk dus dat dit komt omdat Garmin training niet uitgezet kan worden? Runkeeper al eens verwijderd, maar dat hielp ook niet. Enig idee?

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hi Menno,
   Misschien kun je proberen om de activiteit handmatig te uploaden naar Runkeeper?

   1. Menno

    Hi, de vraag is andersom. Ik wil een runkeeper trainingsplan naar mijn garmin sturen

 10. Jolanda

  Mijn runkeeper stopt steeds na +- 28 km.
  Ik fiets gewoon maar ongeacht waar stopt de app steeds.
  De activiteiten staan wel in de app en worden bijgehouden.
  Iemand tips?

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hallo Jolanda,
   Hieronder een aantal punten die je wellicht kunnen helpen.

   Runkeeper opnieuw installeren:
   – Android: https://support.runkeeper.com/hc/en-us/articles/203409413-How-to-Safely-Uninstall-Reinstall-the-RunKeeper-app-Android
   – iPhone: https://support.runkeeper.com/hc/en-us/articles/203409423-How-to-Safely-Uninstall-Reinstall-the-RunKeeper-app-iOS

   Wanneer je problemen hebt met de GPS kun je misschien het volgende proberen:
   https://support.runkeeper.com/hc/en-us/articles/115002370726-Fix-It-Button

 11. Shevan

  Hoi,

  Ik heb zelf verschillende hardloop trainingen in runkeeper gezet.
  Voorheen riep de app wat ik moest doen qua training, maar van de week hoorde ik niks.
  Gelukkig wist ik wat voor training ik moest doen, maar ik zou het fijn vinden als hij het weer gewoon omroept!

 12. Ellis

  Hallo, is het mogelijk om de tekst van runkeeper op mijn horloge te vergroten?

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hallo Ellis,
   Dat is zover bekend is, niet mogelijk helaas.

 13. Wita

  Hallo,
  Hoe kan het bij gebruik van de runkeeper altijd verschil in afstand zit tussen mijn runkeeper en die van mijn man op dezelfde wandeing.
  Er zit altijd veschil in,zelfs als ik beide telefoons bij me draag

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hallo Wita,
   Als de verschillen groot zijn is het misschien handig om de GPS instellingen opnieuw in te stellen.

   Wacht op het startscherm totdat de GPS verschijnt, rechtsboven in het scherm bij Android of links op iPhone groen wordt. Sommige telefoons doen er langer over om GPS te vinden.

   Andere opties die je kunnen helpen zijn:
   – Wis de cache van de locatieservice.
   – Schakel de locatievoorzieningen aan en uit.
   – Verwijder Runkeeper en installeer de app opnieuw.

Reacties zijn gesloten.