Strava

Ben je een fanatieke fietser of hardloper? Strava is een digitale logboek voor het bijhouden van je prestaties. Analyseer en vergelijk je prestaties met Strava. Download via de App Store of Google Play en installeer de app op je smartphone. Strava is gratis en voor extra functies kun je een abonnement nemen. De app is compatibel met andere merken zoals Garmin, Sigma, Polar, TomTom en Fitbit. Voordeel hiervan is dat je gegevens kunt exporteren of opnemen met deze apparaten. Snelheid, route, hoogteverschil en hartslag worden geanalyseerd.

Aan de slag met Strava

Om Strava te gebruiken heb je een account nodig. Deze kun je maken via de website Strava.com of in de app. Na het inloggen kun je beginnen met je training. Ben je klaar? Dan worden je resultaten opgeslagen. Bij Strava maken ze gebruik van segmenten. Een segment is een route die gebruikers kunnen maken. De resultaten worden dan opgeslagen in een ranklijst. Zo kun je met andere Strava gebruikers concurreren voor de beste tijd.

Strava

Wat kost abonnement bij Strava?

Strava is gratis te gebruiken, maar dan heb je nog geen toegang tot alle functies van de app. Om gebruik te maken van alle opties moet je een abonnement nemen voor € 5 p/m. Zo kun je toegang krijgen tot segmenten en tijden bekijken van andere gebruikers, optie om een eigen route te maken, nieuwe nieuwe routes ontdekken in de community en bekijken van je persoonlijke dashboard met activiteiten en doelen.

Functies
Gratis
Abonnement
Activiteiten registreren
Ja
Ja
Social media
Ja
Ja
Routeplanning
Nee
Ja
Segmentcompetitie
Nee
Ja
Trainingsdashboard
Nee
Ja
Hartslag analyse
Nee
Ja
Doelen instellen
Nee
Ja
Persoonlijke heatmaps
Nee
Ja

Strava Heatmap

Met de persoonlijke heatmap van Strava kun je zien waar je vaak aan het sporten bent. De heatmap is een kaart met kleuren die laat zien waar je het vaakst bent. Om je eigen heatmap te bekijken ga je naar je account op Strava. Klik bovenin op Dashoard > Heatmaps. Met de Global Heatmap ontdek je één oogopslag populaire gebieden. Gebruik de heatmap om andere plekken in Nederland te ontdekken. Probeer nu op https://www.strava.com/heatmap.

Strava inloggen

Bij Strava zijn er zijn drie verschillende manieren om een account aan te maken. Bij het bezoeken van https://www.strava.com/register/ wordt je gevraagd om te registeren met een Facebook, Google of met een e-mailadres. Wanneer je een nieuwe Strava account aanmaakt zijn standaard je gegevens zichtbaar voor iedereen. Andere Strava leden kunnen jouw profiel, activiteiten en trainingslogboek bekijken. Natuurlijk kun je deze privacy instellingen elk moment op privé zetten. Na het inloggen (https://www.strava.com/login) heb je toegang tot je Strava account. Je kunt direct beginnen met het aanpassen van gegevens over jezelf: naam, geboortedatum, geslacht, plaats en profielfoto.

Account verwijderen

Een account aanmaken bij Strava gaat heel simpel. Maar stel dat je het account wilt verwijderen, hoe doe je dat? Volg de stappen hieronder om je Strava account te verwijderen. Let op, persoonlijke gegevens en informatie worden verwijderen. Ga naar Strava.com en login met je accountgegevens. Na het inloggen klik je rechtsboven op je profielfoto en vervolgens Instellingen. Op de pagina instellingen klik je links in het menu op Mijn account. Scroll naar beneden en klik op de knop Aan de slag. Op de volgende pagina kun je een verzoek indienen voor het verwijderen van je Strava account.

Strava account verwijderen

Strava synchroniseert niet
Om Strava te gebruiken heb je een GPS verbinding nodig. Wanneer je een probleem hebt met de app kun je het volgende proberen:

 • Check of je de nieuwste versie van Strava hebt.
 • Sluit alle andere apps op je telefoon die je open staan.
 • Controleer of de Locatievoorzieningen van je telefoon aan is. Zet het eventueel uit en aan.
 • Herstel netwerkinstellingen door deze te resetten.
 • Verwijder het toestel en koppel opnieuw.

Conclusie
Strava is een handige app voor sporters die graag hardlopen of fietsen. De app heeft een handige functie waarmee je vrienden kunt zoeken. Op deze manier kan je elkaar volgen en motiveren om te sporten. Strava kan verschillende sporten bijhouden zoals hardlopen, wandelen, hiken, schaatsen enzovoort. Ideaal als je meerdere activiteiten doet. Naast Strava zijn er andere alternatieven met soortgelijke functies zoals Garmin Connect. Een andere bekende app is Runkeeper. Houd je van grafieken en dashboards dan is Strava de moeite waard om te proberen.

Download Strava: App Store | Google Play

FAQ
1. Wat is Strava?
Strava is een populaire app om je sportprestaties bij te houden met GPS. Strava synchroniseert met de meeste sporthorloges en smartphones.

2. Welke functies heeft Strava?
Jouw activiteiten en resultaten delen met andere Strava gebruikers. Toegang tot je logboek. Klassementen bekijken van anderen. Een eigen route maken met een start- en eindpunt.

UpdateNavigatie
Laatste berichten van UpdateNavigatie (alles zien)

2 reacties op “Strava

 1. Sandra Sligman

  Mijn vader heeft per ongeluk 3 verschillende Strava accounts aangemaakt. Graag zou hij de andere 2 willen verwijderen. Mijn vraag is, hoe kunnen wij dit doen?

  1. UpdateNavigatie.nl Bericht auteur

   Hallo Sandra,
   Om een account te verwijderen doe je het volgende.

   1. Login met de account die je wilt verwijderen op Strava.com.
   2. Rechtsboven vind je de profielfoto, ga met je muis eroverheen en klik op instellingen.
   3. Op de volgende pagina klik je links in het menu op Mijn account.
   4. Onderaan zie je staan Download of verwijder je account.

Reacties zijn gesloten.